5. De aanpak

Mijn hoofd had inmiddels bedacht dat ik gewoon ging beginnen met restylen. De eetkamer stond vol met meubels om te verven. Zag er reuze gezellig uit. Zo ben ik een jaar bezig geweest.
Was gelijk een goede therapie. Achteraf gezien was ik zwaar overbelast.

Na 3 jaar had ik een vaststellingsovereenkomst met mijn werkgever bereikt en ging ik 31 januari 2020 uit dienst. Ik ben een atelier gaan huren en we hebben alles verhuisd. Alfred was super blij dat we weer een “normaal” huis hadden.

Een bedrijf opstarten kost even tijd. Bedrijfspagina's maken voor Facebook en Instagram, Website bouwen, visitekaartjes ontwerpen, en ga zo maar door. Toen ik eenmaal zover was en de opstart een beetje stond kwam Corona.
De geplande workshops konden niet meer doorgaan door de Lockdown. Dus fanatiek aan het meubels verven. Foto’s maken, op de sociale media posten, op de website plaatsen. Dan krijg je opeens te maken met het prijzen van je unieke meubels. Dat was nog wel een dingetje. Wat is je werk waard? Sommige kastjes worden meteen verkocht, soms zelfs als ze nog niet eens klaar zijn.


De workshops gingen na de eerste Lockdown van start met steeds 1 persoon. Onwijs leuke en lieve vrouwen ontmoet. Deze dames ontdekten kwaliteiten en creatieve eigenschappen in zichzelf. Eigenschappen waarvan ze niet wisten dat zij het in zich hadden.

Er ontstaan dan de mooiste gesprekken. Ik trek alleen maar dames aan waarmee een erg fijne klik ontstaat, zo bijzonder.

  • Een moeder van vijf die helemaal tot rust komt.
  • Een vrouw met relatieproblemen, die worden opgelost door het van haar af te praten. Thuis de koe bij de hoorns pakt en het gesprek aangaat. Het stel is weer gelukkig samen.
  • Een moeder met een zieke dochter die haar hart even kan uitstorten.
  • Een vrouw die haar oude beroep niet meer kan uitoefenen en nu op zoek is naar haar droombaan. Ga zo maar door. Ik ben zo dankbaar dat ik in het leven van een ander iets te kan betekenen.

Ik hoop dit nog lang te mogen doen. Het is fijn als dit weer in grotere groepen kan. Ik heb er de ruimte voor. Met een groep ontstaat er weer een ander soort dynamiek.
Vaak bestaat zo’n groep uit dames die allemaal, met de zelfde issue te maken hebben. Zo gek, dat ontstaat gewoon. Ik weet dat nog uit de tijd dat ik zelf workshops volgde. Er was altijd een gezamenlijke deler.

Kom gezellig met andere dames verven en genieten van een moment voor jezelf. Ik kan niet wachten en heet je van harte welkom.

Liefs Marian


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Marjan De Vries
2 jaar geleden

Hoi,

Wat een fijne blogspot heb je geschreven. Ik herken mij daar zo in. Ik heb dan andere klachten als jij maar het bij de pakken neer zitten herken ik zo goed. Bij mij gebeurde het 4 jaar geleden. Mijn manbkreeg toen darmkanker en ons leven stond op z'n kop. Ik ben in die tijd ook gaan restylen want had thuis nog 4 kinderen die ook moesten eten. Gelukkig gaat het super goed met mijn man en ik kon in die 4 jaar mijn eigen bedrijfje uitrollen. www.zilthomestyling.nl is dat geworden. Ik zou ook nog graag een eigen pandje willen hebben maar dat is hier echt wel een dingetje. Ik heb ook met Maison Mansion gewerkt en verkoop punt geweest, jij toch ook. Ik wens je heel veel geluk, plezier en gezondheid toe. Groetjes Marjan