Amazona producten zijn gecertificeerd met het Natureplus.org label voor kwaliteit van leven. Het Europese eco-label voor duurzame bouwproducten- getest op compatibiliteit met milieu en gezondheid, bescherming van hulpbronnen en energie-efficiëntie.

De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in je interieur. De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven eenmaal toegepast op grote muren en meubels.

Uiteraard is ook de reflectie van het licht van invloed. Amazona krijtverf is ambachtelijk gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Daardoor kun je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt.

Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en dus volledig biologisch afbreekbaar, als ook veganistisch.

Je kent dit merk misschien nog niet, maar het maakt je leven een stuk mooier.
Dat doen ze met hun pure minerale verf met een prachtig palet aan natuurlijke kleuren. Waarmee jij
je woon-of werkomgeving niet alleen veel mooier maakt, maar ook de wereld om je heen.

Want deze verf is in Nederland ambachtelijk gemaakt van puur natuurlijke pigmenten. Is 100% ecologisch en dus volledig biologisch afbreekbaar. En daar wordt écht iedereen beter, vitaler en veel vrolijker van. Toch!? 
#PrettyGoodPainting #duurzaam

Amazona streeft er naar het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom brengen ze als eerste een ecologische verf op de markt die volledig natuurlijk is en dus absoluut onschadelijk. De producten bevatten geen dierlijke inhoudstoffen en is als enig product in Nederland Natureplus gecertificeerd.

De verf en andere producten, worden in Nederland op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hoe dichter bij huis, hoe minder transport nodig is en hoe beter dat is voor de ecologische footprint van een product.

Daarnaast maken ze zo veel mogelijk gebruik van milieuvriendelijk geproduceerde verpakkingsmaterialen. Zo zijn de verfemmers geproduceerd van recyclet kunststof, etiketten gemaakt van suikerriet, is vulmateriaal van verpakking in water oplosbaar. Lege emmers doe je bij het plastic afval.

De blikken waar de was in verpakt is, zijn voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. Lege blikken doe je bij restafval, in de container.

Deze materialen hebben bij verbranding geen schadelijke effecten op het milieu en zijn geschikt voor recycling.

Wel apart inzamelen dus, want een beter milieu begint bij jezelf.