Amazona

Amazona krijtverf, ecologisch

Amazona producten zijn gecertificeerd met het Natureplus.org label voor kwaliteit van leven.

Natureplus.org Het Europese eco-label voor duurzame bouwproducten- getest op compatibiliteit met milieu en gezondheid, bescherming van hulpbronnen en energie-efficiëntie.

Amazona streeft er naar het milieu zo min mogelijk te belasten. Daarom brengen ze als eerste een ecologische verf op de markt die volledig natuurlijk is en dus absoluut onschadelijk. De producten bevatten geen dierlijke inhoud stoffen en is als enig product in Nederland Natureplus gecertificeerd.
Lees meer

Natuurlijke pigmenten / 100% ecologisch / Sfeer bepalend

De keuze van verf is bepalend voor de sfeer in je interieur. De uitstraling van de kleur wordt immers bepaald door de manier van pigmenteren. Het maakt een groot verschil of de verf met natuurlijke of synthetische pigmenten wordt gemaakt. Er zijn veel nuanceverschillen die elk een duidelijk ander effect geven eenmaal toegepast op grote muren en meubels.

Uiteraard is ook de reflectie van het licht van invloed. Amazona krijtverf is ambachtelijk gemaakt op een natuurlijke, minerale, ultra matte basis die het licht absorbeert. Dit geeft een hele rustige sfeer. Daardoor kun je met zwaardere kleuren werken wat sfeerversterkend werkt.

Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch, en dus volledig biologisch afbreekbaar, als ook veganistisch.
Lees meer

Verpakking en Productie

De verf en andere producten, worden in Nederland op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hoe dichter bij huis, hoe minder transport nodig is en hoe beter dat is voor de ecologische footprint van een product.

Daarnaast maken ze zo veel mogelijk gebruik van milieuvriendelijk geproduceerde verpakkingsmaterialen. Zo zijn de verfemmers geproduceerd van recyceld kunststof, etiketten gemaakt van suikerriet, is vulmateriaal van verpakking in water oplosbaar. Lege emmers doe je bij het plastic afval.
Lees meer

De Waxen

De blikken waar de boenwas  en de colourwax in verpakt zijn, is voor 90% te recyclen doordat ze met magneten of wervelwinden uit het ander huishoudelijk afval gehaald worden. Lege blikken doe je bij restafval, in de container.

Deze materialen hebben bij verbranding geen schadelijke effecten op het milieu en zijn geschikt voor recycling.

Wel apart inzamelen dus, want een beter milieu begint bij jezelf.
Lees meer

Onbekend merk?

Je kent dit merk misschien nog niet, maar het maakt je leven een stuk mooier.
Dat doen ze met hun pure minerale verf met een prachtig palet aan natuurlijke kleuren. Waarmee jij
je woon-of werkomgeving niet alleen veel mooier maakt, maar ook de wereld om je heen.

Want deze verf is in Nederland ambachtelijk gemaakt van puur natuurlijke pigmenten. Is 100% ecologisch en dus volledig biologisch afbreekbaar. En daar wordt écht iedereen beter, vitaler en veel vrolijker van. Toch!? 
#PrettyGoodPainting #duurzaam

Tips

Amazona  Ecologische Krijtverf alle kleuren

De kleuren op internet ziet er altijd anders uit dan in het echt. De kleur is tevens afhankelijk van de plek waar het wordt aangebracht, door de lichtinval. Om teleurstelling te voorkomen, na alle inspanningen, adviseer ik altijd om een kleurstaal of tester te regelen. Het licht in ieder huis is n.l. weer anders.

Kijk eens bij Restyled at Marli op Brinkzicht 18 in Baarn, daar kan je de verf ophalen. 

Anderen bestelden ook: 

Product specificaties

Voor binnen of buiten: Voor binnen

Terpentinebasis: Nee

Waterbasis: Ja

Finish: Mat

Geschikt voor materiaal: Gips | Hout | Beton | Metaal | Muren | Glas

Technische specificaties

Droogtijd : 2 uur

Gewicht: 1 kg

Rendement : 8m2 per liter, Genoeg om een 2 deurs kast te schilderen

Inhoud : 0,75 liter en 4 liter