Tips en tricks over behangen

Behangen: tips en tricks

Behang kan een geweldige manier zijn om een ruimte een nieuwe look te geven. Hier zijn een paar tips en tricks om je te helpen bij het behangen:

  1. Zorg voor een goede voorbereiding: voordat je begint met behangen, moet je ervoor zorgen dat de muur schoon, droog en glad is. Verwijder eventuele oude behangresten en vul gaten en scheuren op.

  2. Meet de muur: meet de hoogte en breedte van de muur en voeg hier ongeveer 10 cm aan toe om rekening te houden met snijverlies en om ervoor te zorgen dat je voldoende behang hebt.

  3. Kies het juiste behang: er zijn veel verschillende soorten behang beschikbaar, ga voor vinyl, dan heb je geen last van scheurend behang. Kies voor het juiste, effen of patroon, behang voor de ruimte en het gewenste effect.

  4. Gebruik de juiste lijm: zorg ervoor dat je de juiste lijm gebruikt voor het type behang dat je hebt gekozen. Volg de instructies op de verpakking om ervoor te zorgen dat je de juiste verhouding lijm-water gebruikt. Nog makkelijker is kant en klare lijm.

  5. Begin in het midden: begin met het behangen vanuit het midden van de muur en werk naar buiten toe. Zet een rechte lijn met de waterpas op het midden van de muur. Dit zorgt ervoor dat het behang gelijkmatig verdeeld wordt en voorkomt dat er luchtbellen onder het behang ontstaan.

  6. Snij het behang op maat: snij het behang op maat met behulp van een scherp mes en een liniaal. Zorg ervoor dat je het behang iets langer snijdt dan de muur, zodat je het kunt afsnijden nadat het is aangebracht.

  7. Werk nauwkeurig: zorg ervoor dat je het behang nauwkeurig aanbrengt en dat er geen luchtbellen of kreukels ontstaan. Gebruik een behangroller om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen.

  8. Laat het behang drogen: laat het behang volledig drogen voordat je eventuele randen afsnijdt en de ruimte weer inricht.

Succes met behangen!