Amazona Colourwax, Kalkwas, Kwaliteitsboenwas en Eco Finish

Kalkwassen is een decoratieve afwerking die stamt uit de 16e eeuw. Vroeger werd dit op boerderijen gedaan met een dik kalkmengsel. De verf werd op de muren gestreken en wat er overbleef werd verdund en gebruikt om houten meubels te verven. Deze traditionele afwerking bleekt het hout en geeft een witte waas.
Amazona Kalkwas, ofwel limingwax, is een ambachtelijk product op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kan de kalkwas het best gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.
Het resultaat levert een imitatie op van de traditionele techniek, die een wit of gebleekt effect aan hout geeft.

Kalkwas verkrijgbaar in blikken van 250ml of 5 ltr (levertijd - enkele werkdagen)

Wat zit er in een kalkwaspakket:

Amazona Waxpakket bevat: 1 blik kalkwas/Colourwax voor ca. 6-8 m2, 1 blik kwaliteitsboenwas 250 ml., 5 rollen staalwol,1  waxkwast

Kalkwas

€ 21,95

Boenwas

€ 12,50

Waxkwast

€ 22,95

Staalwol

€ 2,95

Kalkwas pakket

€ 54,95

Kalkwas pakket

€ 54,95

Bespaar € 5,40 met dit pakket voor kalkwas en je kan gelijk beginnen.

Amazona Kalkwas 250 ml

€ 21,95

Amazona Kalkwas 250 ml

€ 21,95

Dit is de Kalkwax in het wit, voor een prachtig whitewash effect.

Het product Amazona kalkwas

Amazona kalkwas is een ambachtelijke was, samengesteld op basis van  natuurlijke grondstoffen. Voor een optimaal effect kunt u Amazona kalkwas het beste toepassen op hout met een open en wijde nerfstructuur zoals eiken en grenenhout.Ook op steiger- en teakhout zijn de resultaten goed.
Met een blik Amazona kalkwas kunt u ongeveer 6 m2 behandelen. Het resultaat levert een wit of gebleekt effect op aan het hout, zoals dat vroeger met traditionele technieken werd bereikt.

Boenwas voor een mooie afwerking en verdieping van de kleur

Amazona Kwaliteitsboenwas 250 ml

€ 12,50

Amazona Kwaliteitsboenwas 250 ml

€ 12,50

Mooie kwaliteit transparante boenwas. kan direct op hout of als eindlaag over kalkwas of Colourwax - ook wel kleurwas genoemd-.

Breng de blanco aan met een platte kwast of speciale waxkwast (zie kwasten) Na 15 minuten uitwrijven om overtollige was te verwijderen.

Amazona Colourwax

Colourwax® is een nieuwe gekleurde vaste was, in 2002 door Amazona op de markt gebracht. Met deze unieke Colourwax geef je blank hout snel en gemakkelijk een subtiel kleureffect. Bijvoorbeeld op onbehandeld grenenhout of om een mooi verweerd effect te krijgen, over hout dat behandeld is met Amazona kalkwas. Amazona Colourwax is verkrijgbaar in de kleuren Lever, Blauwgrijs, Chocolade, All Black, etc. Voor het mooiste effect breng je de Colourwax aan met staalwol. Makkelijk én leuk om te doen.

Amazona Ecofinish 450 ml

€ 22,95

Amazona Ecofinish 450 ml

€ 22,95

Ecologische ultra matte vernis op waterbasis is ideaal om meubels, muren behandeld met krijtverf, kalkverf, gips, beton of pleisterwerk mee te beschermen. Vergeelt niet.

Voor binnen en buiten.

Oplosmiddelvrij, ademend, vrij van giftige stoffen, niet ontvlambaar, bevat geen dierlijke ingrediënten.

Dun aanbrengen met roller of kwast. Droogtijd 24 uur, na 7 dagen volledig belastbaar.

Vorstvrij bewaren

Flacon a 450 ml. voor ca 20 m2.

NIET VERGETEN, altijd eerst reinigen met de Amazona eco-clean