Amazona Duiker collectie

Amazona collectie

Duiker, de architect en zijn kleuren

Sanatorium Zonnestraal is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen, gebouwd in beton met ragfijne stalen raamspanningen en veel glas. De kozijnen werden in een specifieke kleur blauw geverfd. Ook wel Duiker-Blauw genoemd. Als je het gebouw in zijn omgeving beschouwt, dan zie je al snel dat het blauw tegen een wolkeloze hemel wegvloeit, prachtig opgaat in de lucht. Bij somber weer springt het blauw er juist uit en karakteriseert het gebouw.

Eerbetoon aan de architect - Duiker-kleurenpalet in de collectie.

Als eerbetoon aan de architect van dit bijzondere Rijksmonument neemt Amazona een speciaal Duiker-kleurenpalet op in de collectie. Deze bestaat uit acht kleuren hoogwaardige 100% ecologische krijtverf. 

Het ‘geheim’ van Amazona is de minerale basis in combinatie met de natuurlijke pigmenten. De matte minerale verf is geschikt voor binnenmuren en meubels en geeft een stijlvolle, rustige uitstraling. Het is super dekkend, vrij van giftige stoffen, anti-allergisch, ademend en nat afwasbaar. Alle kleuren zijn verkrijgbaar in 0.75 ltr. en 4 ltr.

De basis van het ontwerp van Duiker is de voorloper van de Healing Environment filosofie. Deze filosofie gaat ervan uit dat de kleuren en materialen van invloed zijn op je gevoel van welbehagen. Duiker paste dit toe in evenwichtig materiaalgebruik, de functionaliteit, de heldere compositie in wit en blauw, en de verbinding tussen binnen en buiten. Healing Environment vormt ook het uitgangspunt van de verflijn van Amazona.

De kleuren op internet ziet er altijd anders uit dan in het echt. De kleur is tevens afhankelijk van de plek waar het wordt aangebracht, door de lichtinval. Om teleurstelling te voorkomen, na alle inspanningen, adviseer ik altijd om een kleurstaal of tester te regelen. Het licht in ieder huis is n.l. weer anders.

Hier kan je een handgeschilderde kleurstaal ontvangen, of een tester bestellen.

Anderen bestelden ook: 

Product specificaties

Voor binnen of buiten: Voor binnen

Terpentinebasis: Nee

Waterbasis: Ja

Finish: Mat

Geschikt voor materiaal: Gips | Hout | Beton | Metaal | Muren | Glas

Technische specificaties

Droogtijd : 2 uur

Gewicht: 1 kg

Rendement : 8m2 per liter, Genoeg om een 2 deurs kast te schilderen

Inhoud : 0,75 liter en 4 liter