Amazona eco-krijtverf - Fris je huis creatief op

Gepubliceerd op 15 mei 2023 om 20:00

Vernieuw je huis met Amazona eco-krijtverf

Als je je interieur wilt restylen, hoef je niet altijd nieuwe meubels te kopen. Je kunt je huidige meubels namelijk ook heel makkelijk restylen. Het geeft je interieur niet alleen een frisse look, maar het is ook nog eens duurzaam én budgetvriendelijk. In deze blog geven we je een aantal tips en ideeën om je meubels te restylen.

 

  1. Schilderen

Je meubels schilderen is een makkelijke en betaalbare manier om ze een totaal andere uitstraling te geven. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur en vraag altijd om een hand geverfde kleurstaal. Op die manier wordt je niet teleurgesteld zodra de kleur op jouw werk zit. Vergeet niet om gebruik te maken van Amazona eco-clean, voor het reinigen van je project. Werk je meubels af met een beschermlaag, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Amazona eco-finish,  Polyvine verniswas 2 x mat, was of Amazona colourwax.

 

  1. Vernissen

Als je houdt van de look van natuurlijke houten meubels, kun je ervoor kiezen om ze te vernissen in plaats van te schilderen. Vernis geeft je meubels een mooie afwerking en beschermt het hout tegen krassen en stoten. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een vernis die je meubel een mooie uitstraling geeft. Polyvine Verniswas is ontwikkeld om hout een mooi doorleefd effect (patine) te geven en te beschermen. Maar ook om krijtverf te patineren en te beschermen. Was is een duurzame, watervaste, vlek- en hittebestendige afwerking. Was is gemakkelijk overschilderbaar, vochtbestendig en vergt geen onderhoud.

 

  1. Bekleden

Een andere manier om je meubels te restylen is door ze opnieuw te bekleden. Dit geldt vooral voor meubels zoals stoelen, banken en kussens. Kies voor een stof die past bij je interieur en zorg ervoor dat je deze strak om je meubel spant voor een mooi resultaat. Voor de DIY’ers onder ons: je kunt ook zelf je kussenhoezen maken, of je stoffen en leren stoelen, banken en kussens schilderen met Amazona eco-krijtverf.

 

  1. Plaats nieuwe poten

Het vervangen van de poten van je meubels kan een groot verschil maken in de uitstraling van je meubels. Kies voor poten die passen bij de stijl van je interieur om de look helemaal af te maken. Dit kun je gemakkelijk zelf doen door de oude poten los te schroeven en de nieuwe poten vast te zetten.

 

  1. Voeg details toe

Tot slot kun je je meubels nog restylen door er details aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe deurknoppen of handvatten op je kasten en lades. Ook kun je het hout van je meubels bewerken, bijvoorbeeld door er een motief in te frezen of er een patroon op te schilderen.

 

 

Restylen van je meubels hoeft dus niet ingewikkeld en duur te zijn. Met deze tips kun je eenvoudig je meubels een nieuwe look geven. Probeer het eens uit en geef je interieur de boost die het verdient.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.