Restylen: 8 tips om je slaapkamer opnieuw in te richten

Restyle zelf je kamer met deze waardevolle tips

Hoe leuk is het als je je slaapkamer een nieuwe look kan geven door hem helemaal zelf te restylen. Ik help je hier graag bij. In deze blog geef ik je waardevolle tips om jouw slaapkamer volledig naar jouw stijl te restylen.

Zorg voor afwisseling door het verplaatsen van je meubels

Het meest kosteneffectieve van het restylen van je slaapkamer is de indeling. Dit is namelijk helemaal gratis. Door alleen de plaats van je meubels te veranderen, krijgt je slaapkamer al een hele ander look. Bij het restylen van je kamer geldt ‘less is more’, overbodige meubelstukken kunnen je slaapkamer uit, zo creëer je rust en een open ruimte.

Probeer eens alleen al je bed te verplaatsen, en zie wat dat doet met de uitstraling van je slaapkamer.

Restylen door je kussens en beddengoed te veranderen

Bij veel mensen is het zo dat het bed het centrale punt on de slaapkamer is. Het vervangen van je kussens en je dekbed, is dus een kleine verandering die een enorm impact kan hebben. Wit beddengoed is hierbij een favoriet. Wit kan in elk seizoen en is goed te combineren met een mooie, zachte wollen deken in de winter of boho geïnspireerde kussens in de zomer.

Speel met de verlichting

Verlichting is een belangrijk element in elke kamer, maar vooral in de slaapkamer. Juist hier wil je een ontspannen en misschien wel romantische sfeer creëren. Ga je je slaapkamer restylen en je wilt de verlichting aanpassen, probeer dan je nachtlampjes en je plafondlamp in dezelfde stijl te restylen. Lampen kunnen ook heel goed geverfd worden, zo creëer je je eigen unieke lamp.

Restylen door te verven

Verf is relatief goedkoop, en je bereikt snel een volledig gerestylde kamer. Een mooie accentkleur op één van de muren in je slaapkamer, kan je kamer een hele andere look geven. Een lichte kleur, zoals lichtgrijs of lichtblauw, geven je kamer een rustgevende en ontspannen gevoel. Verf kan ook gebruikt worden om een oud meubelstuk nieuw leven in te blazen.

Een nachtkastje restyle je makkelijk in jouw stijl en in eigen kleur. Ik heb het zelf ook al meerdere keren gedaan, kijk hier voor het resultaat. Dit kastje staat al klaar en kan je zo in je nieuwe slaapkamer plaatsen.

Wat doe je met de vloer

Net als het vervangen van je dekbed of je kussens, kan het toevoegen van een vloerkleed een enorme impact hebben bij het restylen van je slaapkamer. Een vloerkleed is de kans om creatief te zijn met patronen. En laten we wel wezen, wie wil er nu niet wakker worden met iets heerlijk zachts onder de voeten?

Een vloerkleed is ideaal om de verschillende kleuren in je kamer samen te brengen en om dat extra beetje ontspanning toe te voegen aan je kamer.

De muren neem je natuurlijk ook mee bij het restylen

Vergeet vooral je muren niet. Het schilderen, behangen of ophangen van kunstwerken aan de muur kan al direct invloed hebben bij het restylen. De muren, en wat je eraan hangt, bepalen voor een groot gedeelte de sfeer van je slaapkamer. Het is leuk als de items die je aan de muur hebt hangen, je persoonlijke interesses en passie tonen. Denk bijvoorbeeld aan een galeriemuur met mooie foto’s van je favoriete mensen, of met speciale kaarten. Deze fotolijstjes kun je volledig naar smaak schilderen en restylen. Ik kan je hierbij helpen, ik kan je ook helpen bij het maken van andere mooie muurstukken voor in je slaapkamer.

Denk bij het restylen ook aan de opbergruimte

In je slaapkamer wil je rust, zodat je ultiem kunt ontspannen. Er moet daarom voldoende opbergruimte zijn om je spullen in op te bergen, zodat je rommel tot een minimum beperkt.

Vraag hulp bij het restylen als je het zelf even niet meer weet

Als je twijfelt over kleuren, of denkt dat de klus te groot is voor jou alleen, vraag dan hulp. Vrienden of familie kunnen jou helpen om keuzes te maken of om gezellig samen deze klus op te pakken. Ook ik help je natuurlijk graag, wil je vrijblijvend een adviesgesprek? Neem dan contact met me op.

Workshop restylen

Wil je zelf aan de slag met mijn adviezen, kijk dan naar de verschillende workshop mogelijkheden die ik beschikbaar heb. Uiteraard kan ik helpen bij het restylen van je kamers en je meubels. 
Neem contact met mij op voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.